21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De Bijbel is de Gids voor het IDF
Publicatiedatum: donderdag 15 april 2010 Auteur: Redactie | 2.200 keer gelezen
IDF, Redactie, Gabi Ashkenazi, IDF: meest humane leger, Jodendom en de IDF »

Dit zei Luitenant-Generaal Gabi Ashkenazi, meldde Arutz Sheva vandaag. "Het IDF ziet de Bijbel als een gids in diepe en praktische zin van het woord," voegde de IDF Chief of Staff Lt.-Gen.Gabi Ashkenazi toe tijdens een bijeenkomst in Beit HeChayal in Jeruzalem van participanten van de Internationale Bijbel Quiz voor de Jeugd gisteren.

"Het is niet zomaar dat het IDF (Israeli Defence Force) de militairen in de ene hand een wapen en in een andere hand de Bijbel laat zweren. Deze gewoonte binnen het IDF reflecteert de diepe band tussen het Joodse volk en de Boek der Boeken," voegde hij toe in bijzijn van de Chief Education Officer van het IDF Brigadier-Generaal Eli Shermeister, Opperrabbijn van het Krijgsmachtsrabbinaat Brig. Gen. Avichai Ronsky en leden van de World Management of the Bible Quiz.

De 46 deelnemers van de Bijbelquiz komen uit 20 verschillende landen. Met behulp van de Jewish Agency is dit jaar de 47e keer dat de deelnemers tegen elkaar hun Bijbelkennis opnemen. Het item van dit jaar is "Hebrew Comes Alive" (Hebreeuws komt tot leven), dit ter ere van de 150e verjaardag van de Zionist Benjamin Ze'ev Herzl en de oprichting van de Raad van het Hebreeuwse Taal 120 jaar geleden. De quiz zal op Onafhankelijkheidsdag op 9 Ijjar (20 april) plaats vinden.

De deelnemers - die allen de Bijbel Quiz in hun respectieve landen won - nemen deel aan een 18-daagse voorbereidende kamp, met vrijwilligerswerk, trektochten door Bijbelse gebieden, een bezoek aan Yad Vashem en schiettraining bij Gadna Jeugds Korps. Vier van de 46 deelnemers van de quiz zijn de Israëlische finalisten, waarvan een de zoon van de Premier Benjamin Netanyau: Avner Netanyahu.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.