22 Sjewat 5782 | 24 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Jom Ha'atsmaoet, Dag van de onafhankelijkheid
Publicatiedatum: maandag 19 april 2010 Auteur: Brabosh en Devorah | 1.356 keer gelezen
Jom Ha'atsmaoet, Redactie »

Premier Netanjahoe tijdens de Nationale Feestdag van Israël

"Op de Dag van de Onafhankelijkheid viert Israël het dubbele mirakel in het leven van het Joodse volk," zei premier Benjamin Netanjahoe in een speciale videoboodschap op de website van Youtube ter gelegenheid van Israël's 62ste Onafhankelijkheidsdag.

"Het eerste wonder is het herstel van de Joodse soevereiniteit. Er is geen enkel ander voorbeeld dat ik ken in de geschiedenis van de volkeren, waarin een verspreid volk, praktisch voor dood achtergelaten, in staat is geweest om de draad van haar nationale identiteit weer op te nemen. Het tweede wonder is, wat we hebben gedaan sinds de oprichting van de Joodse staat," zei Netanjahoe.

"Israël is hard op weg om een regionale economische macht te worden en één van 's werelds grootste technologische grootmachten. Al deze gaven van creativiteit en genialiteit in onze mensen barsten naar buiten op elk gebied: in de wetenschap, in de technologie, in de geneeskunde en in de kunsten. En deze grote uitbarsting van creativiteit belooft een grote toekomst voor het Joodse volk en voor de gehele mensheid."

"Dit dubbele mirakel levert het bewijs van de levenskracht van het Joodse volk. Het is een bewijs van de diepe bronnen van hoop die wij in ons dragen en met de diepste band die wij hebben, zowel met ons verleden als met onze toekomst. Die twee mirakels die zich reeds hebben voorgedaan - zij zijn slechts het begin. Als we samen blijven, als we ons blijven inzetten voor onze gezamenlijke toekomst, dan is er niets wat wij niet kunnen bereiken, " verklaarde de premier. [bron]

Rabbijn Shlomo Aviner zei eens: "Moet je indenken wat we nog meer hadden kunnen bereiken als de wereld niet tegen ons zou zijn geweest"

Vanavond is de aanvang van de 62e verjaardag van de moderne Staat Israel. Slechts 62 jaar. Israel, slechts een fractie van een procent in het Midden-Oosten, 2% van de bevolking van het Midden-Oosten heeft het hoogste percentage ter wereld betreft de universitaire scholing. Dit jonge landje brengt meer wetenschappelijke publicaties per hoofd van de bevolking voort dan enig ander land in de wereld. Israel heeft het hoogst aantal wetenschappers (PhD's) en technisch per capita in de wereld. Moeten we doorgaan?

Met deze resultaten, is het niet verwonderlijk dat Israël het hoogste aantal van de promovendi heeft en het hoogste aantal artsen per inwoner in de wereld. Israël is ook de enige land in de wereld dat de 21e eeuw is binnengegaan met het hoogste netto winst in het aantal van bomen.
Moeten we doorgaan?

Israel is de grootste immigranten-absorberende land op aarde, met inachtneming van andere religies. Het is het enige land in het Midden-Oosten, waar de christelijke bevolking in de afgelopen 50 jaar is gegroeid en het is het enige land in het Midden-Oosten waar christenen, moslims en Joden allemaal vrij zijn om te stemmen. 
Moeten we doorgaan?

Israel: Mazzal Tov! Atta Hatikva sjelanoe!

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.