16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Neo-nazi's vermoordden een Jesjive student
Publicatiedatum: zondag 09 mei 2010 Auteur: Redactie | 1.064 keer gelezen
Redactie, Nazi's, Antisemitisme buitenland, Oekraïne »

De Oekraïense politie heeft het verminkte lichaam van de Lubavitcher Chassidische (Chabad) student Aryeh Leib Misinzov inmiddels gevonden. Dit meldt Arutz Sheva vandaag.

Op Hitler's geboortedag, 20 april, verdween de jesjive student uit Kiev, waar Neo-nazi's tegenwoordig regelmatig Joden aanvallen.  

Rabbijn Yaakov Zilberman heeft het verminkte lichaam moeten identificeren. "Het was afschuwelijk," vertelde hij achteraf, "het lichaam is vreselijk verminkt, omdat het in bijna een dozijn stukken in gesneden en in een buitenwijk van Kiev is begraven".
De politie heeft inmiddels de vermoedelijke leider van de bende die de jongeman (25) vermoord heeft, gearresteerd. Toch hebben zij niet bekend gemaakt of er hier sprake is van een antisemitisch misdrijf. 

De Opperrabbijn van de Oekraïne, Rabbi Moshe Reuven Asman, was op het moment van de brute moord in Israel. Hij kwam onmiddellijk terug naar Kiev. De politie had namelijk er op aangedrongen de begrafenis voor het onderzoek uit te stellen. Omdat dit in strijd is met de Halacha, werd dit geweigerd. Het lichaam is direct naar Israel gevlogen en heeft daar een eervolle begrafenis gekregen.

In de Oekraïne stijgt het antisemitisme gestaagd. Naast de moord op de jongen, stond na de verjaardag van Hitler op de deur van het Chabadschool "Simcha" een graffiti ontdekt met de leuze: "Happy Holocaust" en "Dood aan de Joden". Dit was voor de avond van de Israëlische Onafhankelijkheidsdag. Ook het Joods museum van Kiev werd door de Nazi's niet gespaard.

Twee jaar geleden is er bij de deur van de school brand gesticht..

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.