19 Tammoez 5780 | 11 juli 2020
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Turkije helpt Chamas; Syrie en Rusland trekken banden aan
Publicatiedatum: vrijdag 14 mei 2010 Auteur: Redactie | 1.205 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Redactie, Syrië, Turkije, Rusland »

Medvedev (l) en Assad (r)

Onlangs hebben wij bericht dat Turkije hun banden met Syrië hebben aangehaald en samen militaire oefeningen hebben uitgevoerd. In navolging van Turkije heeft ook Rusland de banden met Syrië aangehaald. Dit meldde Arutz Sheva onlangs.

De Russische president Dmitry Medvedev bezocht afgelopen maandagavond Syrië voor de eerste keer. De VS zou die afgekeurd hebben, omdat Syië Chizballah zoals bekend militair steunt. Israël heeft Rusland nog getracht te overtuigen dat Rusland geen afweergeschutsysteem aan Syrië te verkopen, omdat Israël vreest dat deze uiteindelijk in handen van Chizballa terecht zal komen. Tijdens de tweede Libanonoorlog in 2006 heeft Chizballa Israël immers al verrast met Russische geavanceerde antitank raketten, die de gepantserde tanks van het IDF flink hebben beschadigd.

Medvedev heeft met Assad over de regionale veiligheid gesproken. Ook een bezoek aan Turkije staat op Medvedev's agenda.

Abdullah Gul (Turkije), Ahmadinejad (Iran) en Assad (Syrië)

Ondertussen is Turkije samen met Chamas erg druk met het schoonmaken en het opruimen van de Gaza Poort  ter voorbereiding van de komst van de ruim 600 flottielje (kleine oorlogsschepen) als protest tegen Israel later deze maand. De schepen zullen onder andere medische apparatuur, bouwmaterialen etc. meenemen. Dit ten behoeve van de Chamas.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.