13 Tisjri 5782 | 19 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Jeruzalem Dag: een provocatie? Volgens de VS wel!
Publicatiedatum: vrijdag 14 mei 2010 Auteur: Redactie | 1.300 keer gelezen
Jom Jeroesjalajiem, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Verenigde Staten »
De vraag is niet of Jeruzalem Dag als provocatie beschouwd mag worden, maar wel kan worden. Phillip J. Crowley , de woordvoeder van de U.S. State Department heeft een menig, maar durft het niet goed uit te spreken. Arutz Sheva trok het eruit.

Jeruzalem is volgens Crowley het eindpunt van de onderhandelingen. Hij is niet erg blij met de jaarlijkse viering van Jeruzalem Dag, omdat hij - hij spreekt dus namens de VS - dat zowel de Israeli's als de Palestijnen rekenschap over Jeruzalem hebben. Hij vindt Jeruzalem Dag een ongelukkige actie van de kant van de Israeli's, een feestdag dat al sinds 1967 jaarlijks gehouden wordt ter viering van de de hereniging van Jeruzalem en de oprichting van de Israëlische controle over de Oude Stad in juni 1967.

Hij vindt dat het geen effect heeft op de toekomstige onderhandelingen aangaande de status van Jeruzalem. Uiteraard blijft deze Amerikaanse politius erg vaag en durft eigenlijk ronduit niet te zeggen: "Israeli's, jullie provoceren met Jeruzalem Dag, houdt daar mee op," wetende dat dit pas een povocerende uitspraak zou zijn dat niet bevordelijk zou zijn voor de onderhandelingen ten goede van de Palestijnen.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.