11 Tisjri 5784 | 26 september 2023
Parasja
Bereesjiet/ Genesis     Sjemot/ Exodus     Wajjikra/ Leviticus     Bamidbar/ Numeri     Dewariem/ Deuteronomium     Combinaties     Feestdagen     
Parasja / Kie Tawo / Haftara Overzicht | Inzicht | Haftara | Commentaar
Jesjajahoe/ Jes. 60:1-22 | Devorah
Haftara Kie Tawo is een na laatste haftara van de zeven troosthaftarot. De toekomst wordt steeds geweldiger en verrukkelijker. Wederom kondigt Jesjajahoe aan Jeroesjalajiem aan dat de glorie van Hasjem dreigend is en roept Jeroesjalajiem op haar ogen naar Hem op te heffen en dat ze zal zien dat haar kinderen naar haar zullen terugkeren en in hun opwekking zullen alle natiën van de wereld naar Tsion komen omdat Hasjem daar zal zijn.

In Hasjem is Waarheid en Vervulling. Bnej Jisrael zal Zijn boodschapper aan de wereld zijn. De ongemakken van het verleden zal omgedraaid worden in de hoop van de toekomst die tot realisatie zal komen, zoals koper in goud en ijzer in zilver verandert. Het hoogtepunt van de profetie is de eindverlossing: Nooit meer zal Jouw zon ondergaan, nooit zal Jouw maan teruggetrokken worden: want Hasjem zal voor jou een eeuwige Licht zijn en jouw dagen van rouw zal tot een eind komen.

Laat deze belofte snel voor Jeroesjalajiem en haar kinderen uitkomen.

Bron: Artscroll Choemasj

 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2023 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.