De Italiaanse wiskundige Fibonacci [Leonardo van Pisa geb. Pisa, rond 1170 geboren en gestorven rond 1250] schreef in 1202 hij een boek over algebra en de Arabische cijfers inclusief het cijfer 0. In dit boek - Liber Abaci - stelt hij de vraag over een probleem bij de groei van een konijnenpopulatie binnen in 1 jaar. Het boek geeft ook de oplossing op basis van geïdealiseerde veronderstellingen [dat de konijnen in het 1e jaar niet sterven]. De oplossing van generatie naar generatie binnen dat ene jaar, vromde een reeks van getallen die later bekent werd als de Rij van Fibonacci [ook wel de konijnenrij]. Deze ging als volgt.
maand 1 hebben we 1 jong konijnenkoppeltje.
aan het einde van de 1e maand paart een jong konijnenkoppeltje wel, maar er is nog sprake van slechts 1 paar
aan het einde van de 2e maand brengt het vrouwtje een nieuw paartje op de wereld, dus is er sprake van 2 paar konijnen
aan het einde van de 3e maand, het vrouwtje van het oorspronkelijk paartje geeft een 2e paar konijntjes, waardoor er nu sprake is van 3 paartjes
aan het einde van de 4e maand geeft het oorspronkelijk vrouwtje weer een nieuw paar, maar het vrouwtje dat 2 maanden geleden is geboren, geeft ook een paartje. Zo komen we aan 5 paartjes.
Het aantal aanwezige konijnenparen in een maand groeit dan precies als volgt: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89 ....
De rij begint met 0 [0 paar konijntjes] en 1 [1e paar konijntjes] en vervolgens is elk volgend element van de rij steeds de som van de 2 voorgaande elementen. Deze getallenreeks telt dus de som van de 2 voorgaande getallen op: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89 ....
Maar Fibonacci begon de sequentie niet met 0, 1, 1, 2, zoals in de moderne wiskunde, maar met 1, 1, 2, etc [zie de konijnenrij], want zijn experiment begint niet met 0 konijnenpaartjes,m aar met 1 en na een maand had hij nog steeds maar 1 paar konijntjes. Vervolgens droeg hij de calculatie naar het 13e [14e in moderne calculatie] en dat is 233, hoewel een andere manuscript brengt de calculatie naar de volgende plaats: 1, 1, 2, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377. Hoe bedoelen we dat? Op de 12e maand was er sprake van 233 konijnenkoppeltjes en in de 13e maand werd de 377e geboren.
Deze rij van Fibonacci is niet slechts een getallenreeks gebaseerd op de populatie van konijntjes in de meest geïdealiseerde omstandigheid. Er is iets heel speciaals aan deze reeks wat bewezen kan worden dat Hasjem achter de schepping van de gehele universum zit. Deze reeks kan namelijk in een gulden snede - de verdeling in uiterste en middelste reden - uitgedrukt worden. Door de gulden snede van de rij van Fibonacci, zien we iets heel merkwaardigs wat niet te ontkennen valt. Overal in de natuur vinden wij deze getallenreeks - uitgedrukt in een gulden snede - terug. Bekijk bijvoorbeeld de structuur van een zonnebloem en tel het aantal spiralen waarin de zonnebloempitten gerangschikt zijn. Hierdoor zie je in de rij van Fibonacci de vingerafdruk van Hasjem terug. Dit betekent dat je Zijn vingerafdrukken dus overal om je heen zult terugvinden.
Links zien we een embryo [waarschijnlijk van een mens], in het midden de Fibonacci-spiraal die overal [muziek, natuur, wiskunde] verschijnt en rechts zie je hetzelfde patroon terug in sterrenstelsels. Deze Fibonacci-spiraal is de gulden snede van de rij van Fibonacci.
Deze volgende video geeft een groot inzicht in de manier waarop onze G'd zowel de wereld als het universum heeft geschapen middels deze getallenreeks, uitgedrukt in de gulden snede. De rij van Fibonacci is dus niet alleen een samengesteld geometrisch patroon, maar is de blauwdruk voor de schepping dieren, mensen, het plantenrijk, mineralen, melkwegstelsels, enz. De video is in het engels, maar is zeer duidelijk.
Laat deze video herinneren ons wie Hasjem is en hoe wij dagelijks moeten herinneren dat Hij ons ontworpen heeft!