13 Ijar 5784 | 21 mei 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israel en Isjmael: orde en wanorde
Publicatiedatum: donderdag 24 juli 2014 Auteur: Lazer Brody | 1.691 keer gelezen
Rabbi Lazer Brody, Islamitische Jihad, Wetenschap, islamitische fascisme, Operation Protective Edge »
Hasjem heeft in Zijn liefdevolle genade en verbazingwekkende mededogen mij in staat gesteld het huidige conflict tussen Israel en Chamastan-Gaza door middel van de natuurkunde te begrijpen.

Wij weten dat de fysieke manifestaties van de schepping - die de Schepper in Zijn Alwetendheid in de schepping heeft ingeprent - de onderliggende spirituele wetten weerspiegelen. De wetenschap houdt zich overwegend bezig met de mechanica van de gebeurtenissen in de natuur. Emoena - G'ds vertrouwen - houdt zich bezig met de mechanica van gebeurtenissen boven de natuur.

Zonder je te verwarren met de wetten van energie en thermodynamica, laten we het simpel houden. Er zij 2 tegenovergestelde krachten in de moleculaire theorie: de kracht van orde en de kracht dat op zoek is naar wanorde. Deze 2 machten vechten altijd met elkaar. Hoe meer de macht van orde heerst, hoe meer de wereld 'Gribbs vrije energie' ontvangt. Gribbs vrije energie staat in het algemeen bekend als de 'vrije enthalpie', ook wel de nuttige energie. Naarmate de kracht van wanorde heerst, hoe groter de 'entropie' of chaos, ook wel de onproductieve energie in de wereld heerst. Nu kunnen we begrijpen hoe dezelfde kernenergie in kerncentrales de wereld kan verlichten wanneer het in verantwoordelijke handen ligt of hoe vernietigend kernenergie kan zijn wanneer het een entropische kracht wordt door middel van een atoomboom dat tot ontploffing wordt gebracht.

De Tora zet Israël en Isjmael tegenover elkaar. Zonder ons te verzinken in de tientallen citaten, is Israël de 'vrije enthalpatie' van de wereld of ook wel werelds nuttige energie. Israël heeft de internationale gemeenschap alles gegeven. Van moraal tot medicijnen, van landbouw tot analfabetisme. Israël sponsort en focust zich op de landbouw, bouw, educatieve en medische projecten over de hele wereld. Hier in Israël hebben we de woestijn tot bloei gemaakt. Onze kinderen leren lezen op de leeftijd van 3. Wij zijn een volk die compassie toont door tegen om andere. Dit is een middah – eigenschap – die Joden hebben en wij zijn hierin net een bodemloze put. Onze Tora is een 'Boom des Levens' wiens wegen rustig en aangenaam is. Israël gebruikt zijn middelen om mensen te onderwijzen, mensen te genezen, onze beton en metaal gaan naar de bouw van scholen, ziekenhuizen en fabrieken. Ons geloof is emoena, het verspreiden van het licht van Hasjem's Liéfde voor ieder mens.

Aan de andere kant, Isjmael is de kracht van wanorde en chaos. Het is een destructieve energie. Zoals de Tora zegt, zijn handen zijn op iedereen. Hij kan niet leven zonder een gevecht. Zijn bijdrage aan de samenleving is negatief, want hij vernietigt in plaats dat hij opbouwt. Anders dan Jihad, zijn constante heilige oorlogen, heeft hij geen aanspraak op roem. Zijn geld is het resultaat van natuurlijke hulpbonnen - de olie - die Hasjem hem gaf als beloning omdat hij zich laat besnijden. Hij heeft geen technologie of kennis van zich zelf. Hij leert zijn kinderen al op jonge leeftijd wreedheden. Hij laat hen opgroeien met een brandende verlangen om zijn rivaal, Jirael, te doden. Zo zeer zelfs dat hij zijn hand er niet voor omdraait om zijn eigen familie op te offeren om Israëlisch bloed te verspillen, chas wesjalom - G'd verhoede. Isjmael zet zijn middelen in om zijn rivalen te doden. Niet alleen Joden, maar ook zijn eigen volk zoals hij dat doet in Irak, Syrië, Libanon, Libië, Gaza en overal waar hij ook woont. Zijn beton en metaal gebruikt hij voor terroristische tunnels. Zijn kinderen hoeven niet te leren schrijven, zolang ze maar een mes en een AK-47 kunnen hanteren en bedienen. Zijn geloof is de Jihad, de heilige oorlog, het doden van iemand die niet eens is met zijn duistere moorddadige verraad die hij 'religie' noemt.

 

©Lazer Brody –Lazerbeams 2014

 

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.