13 Ijar 5784 | 21 mei 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Zoon Baba Sali ZT"L: De dagen van Isjmael's heerschappij over Israel zijn voorbij!
Publicatiedatum: zondag 14 februari 2016 Auteur: Redactie | 2.050 keer gelezen
Mosjiach [Messias], Islamitische Jihad, islamitische fascisme, Joodse opvatting tav het christendom en islam, Media_levensbeschouwing, Media_samenleving »

"En Avraham was negenennegentig haar oud toen hij werd besneden in het vlees van zijn voorhuid. En zijn zoon Isjma'el was dertien jaar oud toen hij werd besneden in het vlees van zijn voorhuid" [Bereesjiet/Gen.17:24-25].

De voormalige Serfardische Opperrabbijn Rabbi Yitzchak Yosef Amar [l] werd begin dit jaar gezien met de zoon van wijlen Baba Sali ZT"L Rabbi Baruch Abuhatzeira, ook wel de Baba Baruch. De volgende video laat de Baba Baruch - wat al heel ongebruikelijk is - het verband zien tussen de huidige gebeurtenissen en de op handenzijde komst van de Mosjiach. Dit werd bekend gemaakt door Breaking Israel News.

Hoewel de veiligheidssituatie volgens Baba Baruch moeilijk is, gaf hij aan dat de moeilijke tijden bijna voorbij zijn. "Het is klaar en vanaf vandaag zullen de jaren waarin Isjma'el over de Joden heersen voorbij zijn. Er zijn tekenen dat de komst van de Mosjiach op handen is."

Tot Hasjem riep Baba Baruch: "Het is genoeg! Het volk Israël kan het niet meer verdragen. Alles wat er vandaag in Israël en over de hele wereld gebeurt, mag al het kwaad - zoals in de Kabbalah wordt gesproken - vervloekt worden."

Vervolgens haalt Baba Baruch de Zohar aan met betrekking tot de G'ddelijke beloning en uiteindelijke ondergang van het volk van Isjma'el.

"Rabbi Shimon Bar Yochai zei dat de dienende engel van Isjma'el voor G'd stond en een petitie ten gunste van Isjma'el bij Hem indiende door te zeggen: 'Iedereen die een mitswa doet moet beloond worden. Isjma'el heeft zichzelf besneden. En niet op de achtste dag, maar toen hij dertien jaar oud was! Heeft hij geen zchoet [verdienste] verdient?'"

"In de Zohar staat dat G'd zei dat het land Israël aan hen zal worden gegeven na de verwoesting van de Tempel en wel voor de periode wanneer het land leeg zou zijn van Joden. Dat is precies wat gebeurd is. G'd gaf Isjma'el 100 jaar voor ieder jaar van zijn leeftijd dat hij besneden werd; 1300 jaar zal hij over Israël regeren. Nu zien we dat het einde van deze periode is gekomen. Zij waren hier, ze regeerden over het land, zij kregen hun beloning, en nu is het tijd voor het volk Israël om in hun land te regeren. Wanneer Israël zal heersen over het land, en dat is de tijd voor de Mosjiach en de Geoela [Verlossing]. Niet dit deel [van de beloning] behoort hen toe; dit deel behoort ons toe."

Baba Baruch beëindigt zijn boodschap met een speciale broche: "Met zegen van G'd zullen we de zchoet hebben om de komst van de Mosjiach - die hen zal onderwerpen en hen uit ons land zal zetten - met onze eigen ogen te zien."

In 2015 heeft Reb Chaim - Posek Rav Chaim Kanievsky sjlita - een paar keer aangegeven dat de komst van de Mosjiach om de hoek is. Net als Baba Baruch was Reb Chaim 'out of character' door zulke officiele verklaringen af te leggen, zowel op YouTube als via zijn talmidiem.

©Jodendom-online 2016

Copyright © 2016 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.