12 Siewan 5784 | 18 juni 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Is de tijd van de Masjieach nu echt aangebroken?
Publicatiedatum: zondag 30 juni 2019 Auteur: Lea Farkash | 2.423 keer gelezen
Lea Farkash, Mosjiach [Messias], Einde der Tijden, Erev Rav »
Rabbi Yekutiel Fish, een expert in Joodse mystiek heeft een blog onder de titel ‘Sod Chashmal’. Hij vertelde aan de internet krant “Breaking Israel News” dat de uiteindelijke verlossing heel dichtbij is. Hij gaf aan dat er twee duidelijke tekenen zijn dat dit zo is, tekenen die iedereen in de kranten zal lezen.

Volgens onze berekeningen zal er tegen het einde van de zomer oorlog zijn, zeker voor de joodse feestdagen,” zei Rabbi Fish (G’d Bewaar).

Een van zijn berekeningen is gebaseerd op de Talmoed.

De leerlingen van Rabbi Jossi, de zoon van Kisma vroegen hem wanneer de zoon van David (de Mesjieach) zal verschijnen.

Hij antwoordde: ik vrees dat je ook een teken zal vragen. De leerlingen verzekerden hem dat ze dat niet zouden doen.

Hij zei Rabbi Jossi: Wanneer deze poort zal vallen zal het worden herbouwd en dan zal de poort weer vallen. Het zal opnieuw worden opgebouwd en weer vallen. Voordat het voor de derde keer zal worden herbouwd, zal de Masjieach verschijnen. Traktaat Sanhedrin (78a).

Rabbijn Fish legde uit dat de term שער (sja'ar; poort) verwijst naar regering of leiderschap, zoals te zien in deze zin in Dewariem (Deuteronomium) 16: 18.

“U zult magistraten en ambtenaren aanstellen voor uw stammen (poorten), in alle nederzettingen die Hasjem uw G’d u geeft, en zij zullen het volk met gerechtigheid besturen”.

In een recente blog citeerde Rabbijn Fish een commentaar waarin de woorden שער (poort) worden uitgelegd als een acroniem voor regeren door de gemengde menigte (sjilton 'erev rav; שִׁלְטוֹן עֵרֶב רב; regering 'erev rav). Rabbijn Fish verklaarde dat deze ‘poort’ betrekking heeft op de regering van Israël.

Volgens de Joodse traditie zullen er twee conflicten zijn voor de komst van de Masjiach:

Gog- en Magog conflict waarbij de volkeren opstaan ​​tegen Israël Een intern conflict tussen Joden en een ‘Joodse gemengde menigte’. Volgens rabbijn Fish is de ‘poort’ gevallen toen Avigdor Liberman (het hoofd van de partij Yisrael Beiteenoe) minister van Defensie was. Hij trad af en dat leidde tot verkiezingen.

De tweede keer was de vorige maand toen Netanyahu geen coalitie kon vormen, dit leidde tot een tweede verkiezingsronde (voor de eerste keer in de Israëlische geschiedenis).

De rabbijn maakte een voorspelling over de toekomst van de Israëlische politiek.

De ‘poort’ (de regering van Israel) zal voor de derde keer vallen”, zei Rabbijn Fish. “Dit zal gebeuren bij het mislukken van de tweede verkiezingsronde. Er zal geen coalitie komen.

De oorzaak van deze politieke mislukking is dezelfde als die van de erev rav (gemengde menigte) bij de uittocht van Egypt. Zij vochten om de leiding van het Joodse volk en zaaiden veel ontevredenheid binnen het Joodse volk.

De voorspelling van Rabbi Fish dat de komende verkiezingen niet tot een nieuwe regering zullen leiden, valt samen met een 40-jarige profetie van Rabbijn Kaduri, de prominentste Kabbalist van deze generatie. Rabbijn Kaduri werd gevraagd wanneer de Masjieach zal komen en of er tekenen zijn die aan zijn komst vooraf gaan.

De rabbijn antwoordde: “Wanneer er verkiezingen zullen zijn, maar er geen regering zal komen.”

Laten we hopen dat dit zo zal zijn. Maar wat nou als het niet gebeurd en als wij langer moeten wachten op de komst van de Masjieach? Heel eenvoudig, dan wachten wij langer zoals Maimonides geschreven heeft:

Ik geloof met een volledig vertrouwen, dat de Masjieach zal komen, ondanks het feit dat het lang duurt, ondanks alles zal ik elke dag op hem wachten”.

Er zijn meerdere artikelen verschenen over de ontwikkelingen tot de komst van de Masjieach. Ze zijn tot op de dag van vandaag en even actueel.Copyright © 2019 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.