12 Ijar 5784 | 20 mei 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
De Zeven Wonderen van het Joodse Volk
Publicatiedatum: maandag 21 juli 2008 Auteur: Rabbi Ken Spiro | Vastgelegd door Devorah 23-01-08 Jewish Identity Day Amsterdam | 3.800 keer gelezen
Geschiedenis/Gebeurtenissen, Redactie, Antisemitisme binnenland, Antisemitisme buitenland, Zionisme, islamitische fascisme, Assimilatie »

"A Jew who doesn't believe in miracles, is not a realist."
Ben Gurion (David Green)

1. Piramide van Cheops
2. Kolossus van Rodos
3. Hangende tuinen van Babylon
4. Mausoleum van Halicarnassus in Anatolië
5. Pharos van Alexandrië
6. Beeld van Zeus te Olympia
7. Tempel van Artemis in Efeze in Anatolië

Of:

1. Deltawerken (Nederland)
2. Golden Gate Bridge (San Francisco, Verenigde Staten)
3. Panamakanaal (Panama)
4. Sagrada Família (Barcelona, Spanje)
5. Eiffeltoren (Parijs, Frankrijk)
6. Sydney Opera House (Sydney, Australië)
7. Brug van Millau (Millau, Frankrijk)

De zeven klassieke en de zeven moderne wereldwonderen zijn indrukwekkend en adembenemend om te zien. Vele gebouwen laten onze fantasie de vrije loop, maar uiteindelijk zijn het allemaal wonderen vervaardigd uit mensenhanden.
Hasjem is Zelf ook verantwoordelijk voor een aantal grote wonderen, in het bijzonder Israël. Het is ook niet verwonderlijk dat wij naast zeven klassieke- en moderne wereldwonderen, ook mogen spreken van de zeven wonderen van de Joodse geschiedenis. Wat zijn die wonderen? Wanneer vonden deze plaats? Wat heeft dit als gevolg voor onze beschaving in het algemeen?

Rabbi Ken Spiro heeft de zeven wonderen van de Joodse geschiedenis bestudeerd en heeft daarover een sjioer ontwikkeld die zowel bij Aish.com bekend is, als op mp3 te verkrijgen. Wij hebben het geluk gehad dat wij zijn sjioer op JID persoonlijk konden volgen en dit artikel is het resultaat.

Devorah

Pagina index:
Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.