17 Kislew 5784 | 30 november 2023
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Staan wij voor de verlossing ja of nee?
Publicatiedatum: woensdag 11 februari 2009 Auteur: Lea Farkash | 2.189 keer gelezen
Lea Farkash, Mosjiach [Messias], Einde der Tijden, Galoes/Ballingschap »

Een kort verhaal van rav Asher:

"Rebbe rebbe, rav Asher! Zeg mij tot wanneer zullen wij lijden tot wanneer zal de donkerte en de pijn van onze ballingschap voortduren?" Vroeg één van de chassidiem aan de Tsaddiek. Rav Asher antwoordde: "De ballingschap is als het oversteken van de straat we moeten van de ene kant naar de andere kant komen, nu hebben we al het grootste gedeelte achter ons. Op dit moment zijn wij de laatste stap aan het zetten om je voet op de stoep van de andere kant te zetten. Zo dichtbij zijn wij bij de uiteindelijke verlossing."

De vijand, het Joodse volk, dat tot nu toe op allerlei onduidelijke en vreemde manieren heeft weten te overleven wordt beschuldigd het grootschalig overtreden van wetten tegen de menselijkheid - namelijk de onderdrukking van het Palestijnse volk.
Israël... maar een klein land met een klein leger, en een inwonersaantal van 6 miljoen joden. Tot nu toe was dit land, met zijn kleine leger, instaat geweest om grotere legers te verslaan. Maar de tijd is aangebroken dat de wereld zich realiseert dat Israël weer de oorzaak is van alle problemen in de wereld en nu zal dat veranderen. Gog zal de aanval op Israël/Palestina leiden met als doel de Zionistische regering te vervangen voor een andere regering.
Binnen het land Israël zal een algehele crisis gecreëerd worden, (de vijfde colonne) zodat de burgers gedemoraliseerd zullen zijn en dat zij op niets en niemand kunnen vertrouwen of met iemand een bondgenootschap aangaan. Deze tijd zal 'de eindtijd' genoemd worden.

Is dit fictie of begint het op realiteit te lijken?

Pagina index:
Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2023 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.