9 Niesan 5784 | 17 april 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Een bijzondere ontdekking over Tefilien
Publicatiedatum: zaterdag 06 juni 2009 Auteur: Lea Farkash | 5.696 keer gelezen
Lea Farkash, China, Tefillien, Wetenschap, Het lichaam »

De Chinezen hebben een bijzondere samenhang ontdekt tussen de praktijk van acupunctuur en de plaats waar de Joden hun Tefilien (gebedsriemen) aanbrengen. De Chinese acupunctuur is wereldwijd bekend. Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode die stamt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. De methode bestaat al meer dan 3500 jaar en is nauw verbonden met Chinese filosofie.

Het Chinese Medische journaal voor artsen, een bekend tijdschrift, heeft in de 70ste editie een bijzonder artikel gewijd aan 'de Tefilien van het Joodse Volk' In dit artikel wordt beschreven hoe de drukpunten van de arm en het hoofd precies overeenkomen met de plekken waar de acupunctuur naalden moeten worden aangebracht die bedoeld zijn voor 'De spiritualiteit en het zuiveren van de gedachten'.

De niet-joodse auteur van dit artikel stelt dat de punten die vallen onder de Tefilien precies overeenkomen met de punten waar de acupunctuur naalden moeten worden aangebracht. Zoals in het artikel staat: "De acupunctuur naalden moeten worden aangebracht op precies dezelfde plekken waar een Jood de Tefilien plaatst". In het artikel wordt in detail beschreven waar de acupunctuur punten precies liggen (zie tekening). Van de Tefilien van het hoofd, voor-en achterkant, en hetzelfde voor de Tefilien van de arm en hand. De schrijver van het artikel verklaart verder dat deze punten op het hoofd en arm de enige punten zijn waarbij een verhoogde spiritualiteit en zuivering van de gedachten bereikt kan worden. De schrijver heeft vervolgens verklaard dat de Tefilien een gebod uit de Thora is waarbij de Tefilien op het hoofd en de arm (hand) een teken is dat Hashem het Joodse Volk uit Egypte heeft gevoerd. Dit is de waarschijnlijke reden dat de Joden deze Tefillien ombinden.

©Lea Farkash 2009

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.