12 Ijar 5784 | 20 mei 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Wat zegt het Hebreeuws over het oor en evenwicht?
Publicatiedatum: woensdag 10 juni 2009 Auteur: Lea Farkash | 4.447 keer gelezen
Lea Farkash, Wetenschap, Het lichaam »

Het menselijke oor bestaat uit drie delen. Het buitenoor, bestaande uit de oorschelp en de gehoorgang. Het middenoor, bestaande uit het trommelvlies en drie gehoorbeentjes, ze heten: hamer, aambeeld en stijgbeugel. Het binnenoor, bestaande uit het labyrint en het slakkenhuis, met daaraan vast de gehoor- en evenwichtszenuw.
Gehoor en evenwicht.
Je oren heb je niet alleen om te horen, maar ook om je evenwicht te bewaren. De gehoorzenuw geeft niet alleen geluiden door aan je hersenen, maar ook of je nog in evenwicht bent of niet.
Volgens de moderne wetenschap blijkt het oor het geheim van ons evenwicht te bevatten. Het binnenoor bestuurt de invloed van de zwaartekracht en beweging.

Het Hebreeuws is de taal van de Thora. Elk woord in het Hebreeuws beschrijft de innerlijke eigenschappen van het woord. Het Hebreeuwse woord voor oor is אוזן (ozen) en het woord voor balans is איזון (iezoen). Deze twee woorden hebben dezelfde wortel.
De eeuwen oude Hebreeuwse taal leert ons dat het evenwichts orgaan in het oor te vinden is.

Bijzonder hè?

©Lea Farkash 2009

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.