26 Kislew 5784 | 09 december 2023
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Term West Bank is niet Bijbels
Publicatiedatum: woensdag 23 september 2009 Auteur: Tzvi Ben Gedalyahu | Vertaling: Devorah | 2.169 keer gelezen
Yesha - Westbank, Maatschappij »

Knesset Lid voor de National Union -  Yaakov "Ketzaleh" Katz chided - leert dat nergens in de Bijbel de term "West Bank" staat. MK Katz verklaarde: "Ik heb in de Bijbel gekeken en ik heb de term "West Bank " geen een keer gezien, noch door een directe verwijzing of door middel van een interpretatie." De eerstejaars wetgever voegt hieraan toe dat de woorden door middel van Gematria - een methode om de numerieke waarden voor de Hebreeuwse letters te tellen - er niet eens op lijken.  

De term "West Bank" verwijst naar het land dat ligt ten westen van de oevers van de rivier de Jordaan. Volgens deze beschrijving, omvat de term "West Bank" Haifa, grootstedelijke Tel Aviv, andere steden langs de Middellandse Zeekust en alle gebieden tussen de kust en de rivier de Jordaan.

De Hebreeuwse namen voor Judea en Samaria verschijnen wel vaak in de Bijbel. Met name uit de periode van Jehosjoe'a, het tijdperk van de profeten en koningen van Israël.


©Jodendom-online 2009

Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2023 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.