17 Adar II 5784 | 26 februari 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De relatie tussen nazisme en islamisme
Publicatiedatum: woensdag 20 januari 2010 Auteur: Afshin Ellian | inleiding Brabosh | 3.077 keer gelezen
Iran, Nazi's, Antisemitisme binnenland, Antisemitisme buitenland, islamitische fascisme »

 Ayatollah Khamenei

In zijn artikel op Elsevier.nl haalt Afshin Ellian, een Nederlandse journalist van Iraanse origine, ongemeen hard uit naar het staatsantisemitisme in Iran. Hoewel er in Iran slechts 25.000 Iraanse Joden meer over blijven van de ruim 150.000 in 1948 [waarvan de helft naar Israël emigreerde], in verhouding tot de meer dan 70 miljoen Iraniërs, tart de geïnstitutionaliseerde Jodenhaat in het land van de Perzen elke vorm van het hedendaagse moderne antisemitisme.

Het lijkt wel alsof in Iran de tijd in 1939 is blijven stilstaan, toen Adolf Hitler op 30 januari 1939 tijdens een toespraak in de Duitse Rijksdag, de vernietiging van het Europese Jodendom afkondigde en de volgende jaren er ei-zo-na in zijn genocidaal opzet zal slagen ["Wenn es dem internationalen Finanzjudentum in und außerhalb Europas gelingen sollte, die Völker noch einmal in einen Weltkrieg zu stürzen, dann wird das Ergebnis nicht der Sieg des Judentums sein, sondern die Vernichtung der jüdischen Rasse in Europa!"]

Voor wie tot nu meende dat het de negationistische president Mahmoud Ahmadinejad is, die de titel van ‘Antisemitische Kampioen van Iran‘ verdient vergist zich schromelijk. Feit is dat zonder de instemming en de actieve steun van de Iraanse ayatollahs Ali Khamenei en Mesbah Yazdi, we wellicht nooit iets van Ahmadinjed's virulente Jodenhaat zouden vernomen hebben. Onlangs sprak ayatollah Mesbah Yazdi een fatwah (= de islamistische legalisering voor moord) uit over oppositieleider Mir-Hossein Mousavi, volgend op de Iraanse presidentsverkiezingen afgelopen jaar en de onlusten die tot op vandaag voortduren. Hieronder het schokkend verslag! Brabosh.

De relatie tussen nazisme en islamisme
De machthebbers
van het islamitische Iran vertegenwoordigen een zuivere vorm van de politieke islam. Dat is een ongegeneerde vorm van het islamo-fascisme, met daarbij behorende antisemitische aspecten. De zelfbenoemde president Mahmoud Ahmadinejad spreekt vaak in antisemitische termen. Het antisemitisme is gelijk te stellen aan vijandschap jegens joden. Zijn er nog andere belangrijke functionarissen van de islamitische regering die ook openlijk uitgesproken antisemieten zijn?

Ayatollah Khamenei wordt gesteund door een paar antisemitische ayatollahs. Zij zijn ook apocalyptisch van aard. Ze geloven dat de komst van de twaalfde imam moet worden bespoedigd. Ayatollah Mesbah Yazdi is de belangrijkste ayatollah die Ali Khamenei steunt. Tevens is hij lid van verschillende staatsorganen. In zijn toespraak op 5 januari 2010 behandelde hij het Joodse vraagstuk op een grondige wijze.

Hieronder ziet u wat hij [Ayatollah Mesbah Yazdi, afbeelding rechts onderaan] over de Joden te melden heeft [in zijn publieke toespraak van 5 januari 2010]:

‘Het Jodendom is het meest bedorven volk (of geslacht). Binnen geen enkel land, stam of regio bestaat zo'n volk. De Joden zien zichzelf als het uitverkoren volk, verwend en geadopteerde kinderen van God, waarvoor andere mensen evenals dieren moeten worden geofferd.

De sluwste (meest listige, AE) mensen in de politiek zijn de Joden. Ze hebben nu samenwerking gezocht met een groep christenen en ze zijn nu christelijke Joden geworden. Deze groep bepaalt de Amerikaanse politiek.

Degenen die eigenlijk over het westen heersen, zijn de Joden. Ze spelen achter de schermen een beslissende rol. Deze groep bestaat uit personen die de ergste tweedracht (of conflict, AE) in de wereld van mensen veroorzaken. Zolang ze de islam niet hebben vernietigd, zullen ze de moslims niet met rust laten.

Wij geloven dat de Joden de ware vijanden van de islam en de Koran zijn,. Zij hebben dit al 140 jaar geleden bekendgemaakt. Hun misdrijven in de loop der geschiedenis vertolken deze waarheid.

Toch aanvaarden sommige Iraniërs (in Iran, AE) die misleid zijn, deze zaak niet. Ze zeggen dat we in plaats van ‘dood aan Amerika' onze belangen moeten delen met ze en olie verkopen aan ze. Ook willen ze dat we díe centra voor bedorvenheid moeten openen, zoals dat voor de revolutie het geval was."

mesbah

Ayatollah Mesbah Yazdi

Ayatollah Khamenei spreekt steeds in de overtreffende derde trap, en tevens de hoogste trap: het meest dit, het meest dat. In het islamitische Iran wonen slechts een paar duizend Joden. Er wonen in Iran miljoenen moslims. De protesterende demonstranten zijn ook moslims die niet langer ‘dood aan Amerika en dood aan Israël' willen roepen. Toch maakt Mesbah Yazdi de burgers bang voor Joden en zaait hij haat tegen de Joden, om ooit dood en verderf te kunnen zaaien. Degenen die de Iraanse burgers terroriseren zijn geen Joden, maar fanatieke moslims zoals Mesbah Yazdie.

Wie is de moordenaar van de persoon in deze video-opname? Het zijn de islamitische veiligheidsdiensten die met hulp van de Iraanse SA, de bruinhemden (Basij) de burgers terroriseren. Is dit niet het bewijs dat Ayatollah Mesbah Yazdi zelf tot de meest bedorven en misdadige bende op aarde behoort? Toch klinkt de toespraak van Mesbah Yazdi ons zeer vertrouwd in de oren. Vervang de islam met het Arische ras en de moslims door Ariërs, dan weet u meteen waar u eerder deze teksten hebt gehoord.

Het zijn de zinnen die we in de jaren dertig van vorige eeuw hebben gehoord. Ik wil Mesbah Yazdi niet demoniseren. Hij mag best een openlijke hekel hebben aan Joden en de staat Israël. Maar deze zinnen, zelfs qua formulering komen overeen met de nazistische propaganda. In welke stijl wordt hier gesproken? Inderdaad, die van Mein Kampf. Kamerlid Geert Wilders moet Mesbah Yazdi dagvaarden als deskundige. Mesbah Yazdi moet worden gevraagd naar de fundering van zijn opvattingen over het jodendom. Is dit gebaseerd op de Koran? Het proces moet live worden uitgezonden. Dit proces moet het islamproces worden.

Als Mesbah Yazdie een beetje moedig is, zal hij naar Den Haag komen om ten overstaan van de wereld zijn Mein Kampf voor te dragen. Zijn veiligheid zal absoluut worden gewaarborgd. En hij zal veilig terugvliegen naar zijn kazerne in Teheran. Het is aan de Iraanse bevolking om hem ooit voor zijn misdadige woorden en handelingen ter verantwoording roepen. En dat zullen ze binnenkort doen. Mesbah Yazdi kan in Iran niet voorlopig worden berecht. De rechtvaardige Nederlandse rechter moet hem op verzoek van Kamerlid Wilders dagvaarden. Laat advocaat Bram Moszkowicz hem vragen stellen over de Joden en hun tragische lot. Wilders moet hem die videobeelden laten zien van doodgeschoten Iraniërs. Dan zal zeker de waarheid over de relatie tussen nazisme en islamisme gevonden worden.

Copyright © 2010 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.