13 Ijar 5784 | 21 mei 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Slachten - voor Joden verboden
Publicatiedatum: donderdag 21 april 2011 Auteur: Lea Farkash | 1.985 keer gelezen
Sjechita [rit. Slacht], Lea Farkash »
Tora is G'ddelijke wetenschap
De wereld is geschapen aan de hand van de Tora, de Tora is een G'ddelijk handboek voor de mens om te leren hoe wij moeten leven. Ethiek, organisatie van een gezonde samenleving, normen waarden, hoe wij met onze omgeving moeten omgaan en hoe wij met de dieren moeten omgaan enz..


De westerse wereld heeft zijn religie ingeruild van het geloof in G'd of meerdere goden naar het geloof in de wetenschap. Natuurlijk heeft de wetenschap enorme vorderingen gemaakt maar de wetenschap is in ontwikkeling en zal in ontwikkeling blijven om de mensheid ten goede (en ten slechte) te dienen. Wat gister een bewezen feit was binnen de wetenschap kan morgen worden weerlegd.

In de Tora is dit niet het geval wat vast ligt in de Tora is een vaststaand feit dat nooit zal veranderen. De wetenschap is in ontwikkeling en begint raakvlakken te hebben met het jodendom, de kabala. Naarmate de wetenschap zich verder zal ontwikkelingen zo zal ontdekt worden dat het jodendom deze wetenschap al eeuwenlang bezit. Het is alleen een kwestie van tijd en eerlijkheid op het gebied van de wetenschappers om dit te erkennen.

Het kosjere slachten is aan strikte regels gebonden. Deze regels zijn precies aangegeven binnen de joodse wet en ook hier blijkt dat het kosjere slachten snel en zonder lijden van het dier gebeurd NIK "Wetenschappelijk onderzoek - onvoldoende gefundeerde conclusies:
Bij de beargumentering van het verbod op onbedwelmd slachten, baseert de indiener zich op onevenwichtige en wetenschappelijk onvoldoende gefundeerde conclusies. Zij gaat bovendien voorbij aan onderzoek van gezaghebbende wetenschappers, dat de Joods-religieuze slacht als zeer humaan en diervriendelijk beoordeelt".

Het kosjer slachten is verboden in Nederland dat gebaseerd is op 'onevenwichtige wetenschappelijk gefundeerde conclusies'. Hoe ernstig is de neergang van een samenleving waar er beslissingen worden genomen die niet grondig zijn onderzocht? Het verbieden van het kosjere slachten is alleen een symptoom van een zieke samenleving waarbij men beslissingen durft te nemen die niet genoeg onderlegd zijn. Een ernstig gebrek in eerlijkheid en objectiviteit.

Maar zijn het niet beslissingen zoals euthenasie, homo huwelijken, abortussen? Waarbij gelijke noemer de mens is die beslissingen over leven en dood in eigen hand neemt?

Het is verbijsterend dat het kosjere slachten in Nederand is verboden. Toch niet verbijsterend want het past binnen het patroon van moreel verval van de Nederlandse samenleving.

Het probleem is niet wat de konsekwenties zullen zijn voor de joden, die zullen zich wel redden. Maar de vraag is veel ernstiger namelijk: wat zullen de konsekwenties zijn voor Nederland.

©Jiddische Mamme 2011

Copyright © 2011 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.