14 Ijar 5784 | 22 mei 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Een Ander Joods geluid helpt Arabische tirannen
Publicatiedatum: zaterdag 30 april 2011 Auteur: Afshin Ellian | 2.029 keer gelezen
Moslimbroederschap, Syrië, Ander Joods Geluid »
Regelmatig krijg ik berichten uit Iran. Niet rechtstreeks. Maar via, via, via. Daardoor weet ik niet wie de oorspronkelijke bron is. Die berichten komen soms uit het hart van het regime. Telkens vraag ik me af wat ik moet doen met die berichten. Een moeilijke affaire.

Bij dit soort zaken moet ik een afweging maken. Mijn blogs worden door velen in en buiten Nederland gelezen en vertaald. Daarom moet ik juist voorzichtig zijn met berichten uit het Midden-Oosten.

Syrië
Een paar weken geleden kreeg ik twee berichten. De eerste ging over een ontmoeting tussen Khamenei en vertegenwoordigers van de Egyptische Moslimbroeders.

Het tweede bericht betrof een besluit van het Iraanse regime over hulp aan het Syrië van Bashar al-Assad.

Beide berichten heb ik toen helaas niet openbaar gemaakt.

Stap voor stap
Eerst het bericht over Egypte. Het advies van Khamenei aan de Moslimbroederschap was helder: let op hoe wij ons tijdens de Iraanse revolutie hebben gedragen.

Hoe ging dat precies? Het proces kenmerkte zich door voorzichtigheid en een bondgenootschap met links en de liberalen onder het mom van democratie en vrijheid.

De macht moet stap voor stap worden veroverd. Je moet immers ook behoedzaam zijn ten aanzien van de krachten binnen de Moslimbroederschap die niet naar een radicale revolutie streven.

Crisis
Drie dingen zijn van belang voor de ontwikkelingen in Egypte. Allereerst moet de Moslimbroederschap deelnemen aan de verkiezingen. De Moslimbroederschap moet het leger en inlichtingendiensten van Egypte verzwakken en de Moslimbroederschap moet een crisis veroorzaken in relatie tot Israël.

Dit zijn strategische punten waaraan de Moslimbroederschap nu werkt. Een omgekeerde strategie wordt in werking gezet door het Egyptische leger.

Knokploegen
Dan het bericht over Syrië. Het islamitische Iran is meester in het produceren van terroristen en knokploegen. Daarom bood Teheran de Syrische regering twee dingen aan: een paar duizend goed getrainde leden van de Quds-divisie en adviseurs uit de Revolutionaire Garde voor het neerslaan van opstanden.

In de Quds-divisie worden voornamelijk Arabieren, Afrikanen en Afghanen getraind. Zij werden tijdens de Groene opstand in 2009 ingezet in Teheran en andere grote steden van Iran. 

Dezelfde berichten
Later zag ik in de Amerikaanse media dezelfde berichten terug. Natuurlijk ben ik niet de enige die dit soort berichten krijgt. De Amerikaanse regering heeft na grondig onderzoek, ongetwijfeld met behulp van CIA, de berichten rond Iran-Syrië bevestigd.

Susan Rice, de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, verklaarde dat Amerika bewijs heeft van actieve betrokkenheid van het Iraanse regime bij het 'weerzinwekkende en betreurenswaardige' neerslaan van vreedzame demonstraties in Syrië.

Vermoorden
Teheran steunt Assad niet alleen diplomatiek, maar ook daadwerkelijk bij het neerslaan van demonstraties: het vermoorden van onschuldige burgers.

Rice benadrukt dat Amerika zich zeer bewust is van 'bewijs van actieve Iraanse steun aan de Syrische regering bij de onderdrukking van de bevolking'.

De val van het regime in Syrië is een ramp voor het regionale beleid van Iran: het verenigen van moslims rond de strijd tegen de Joodse staat. Maar de totalitaire staat van Iran wordt hier en daar geholpen door onnozelaars, idioten en soms ook door Europese antisemieten.

De Nederlandse Gazavloot is daar een mooi voorbeeld van. Zij zullen met hun provocatie de aandacht afleiden van de dramatische gebeurtenissen in Syrië.

Afslachten
Terwijl ongewapende Syriërs door Assad worden uitgemoord, terwijl Khaddafi met alle kracht zijn burgers wil afslachten, terwijl Saoedi-Arabië in het bezette Bahrein een slachting aanricht, maakt actiegroep Een Ander Joods Geluid zich zorgen om Gaza waar niks aan de hand is.

Door de aandacht af te leiden van werkelijke problemen, helpen Een Ander Joods Geluid en zijn bondgenoten de tirannen en moordenaars in het Midden-Oosten. Het is jammer dat zij wellicht onbewust als nuttige idioten fungeren voor de politieke islam.

Harry
Waar blijft Harry van Bommel? Waarom roept hij niet op tot intifada? Waarom stelt Harry geen Kamervragen over Syrië en Bahrein? De tirannie houdt stand dankzij het aanjagen van vrees en de hulp van nuttige idioten.

Maar de Syriërs gaan ook zonder Harry en Een Ander Joods Geluid door met hun protesten. Ook Assad gaat door met zijn barbaarse regime. Zie hier een authentiek geluid, de stem van een Syrische rapper over de intifada in Syrië. Dit anti-regime-liedje is opgedragen aan het Syrische volk.

Een wereld van moordenaars en idioten. Dat is soms ook onze wereld.

Copyright © 2011 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.