11 Tisjri 5784 | 26 september 2023
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
De Offers
Publicatiedatum: zondag 30 april 2006 Auteur: Hoor Israël | 2.201 keer gelezen
Halacha, De Misjkan en de Bejt Hamiqdasj , Offers [karbonot] »

De Offers Leviticus (Wajjikra) handelt het grootste deel van dit boek over de offers. Voor een beter begrip daarvan willen wij hier een overzicht geven van de offers.

De Tora schrijft vier soorten offers voor: 1. dieroffers, 2. vogeloffers, 3. meel- en 4. wijnoffers. Van iedere categorie mogen alleen bepaalde soorten gebruikt worden en die welke gebruikt mogen worden zijn beperkt tot bepaalde offers. Verder moeten de offers aan allerlei beperkende voorwaarden voldoen. Er zijn drie soorten dieren die als offerdier gebruikt kunnen worden: rundvee, schapen en geiten. Verder zijn er slechts twee soorten vogels die als offerdier gebruikt kunnen worden: tortelduiven en jonge duiven. Meeloffers, ook wel mincha-offers genoemd, zijn hoofdzakelijk van tarwemeel, maar ook gerstemeel komt voor. Wijnoffers worden alleen gebracht van ongezoete druivenwijn.

Pagina index:
Copyright © 2006 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2023 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.