17 Niesan 5784 | 25 april 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Speculeren over Mashieach
Publicatiedatum: maandag 06 augustus 2012 Auteur: Lea Farkash en Devorah | 2.407 keer gelezen
Tammoez-Av-Eloel, Lea Farkash, Redactie, Mosjiach [Messias], Einde der Tijden »

Rabbijn Kaduri* heeft gezegd dat de oorlog van Gog Magog zal in Av 5772 plaatvinden. Wat bedoelde rabbijn Kaduri toen hij zei de maand Av 5772?

Het begin van de maand Av, nu, is een tijd van rouw. Dit is het jaar van onze verlossing, misschien wel deze Rosj Chodesj Av (begin van de nieuwe joodse maand) kunnen wij het begin zien van de verlossing. Dit of we kunnen ons bevinden in nog grotere rouw, zo een grote rouw dat we in geen tijden hebben gezien, G'd Bewaar. Ik hoef geen link te geven, kijk naar het nieuws over Syrië.

Rabbijn Josef Chaim Zaccai, uit Betar heeft lang met rabbijn Kaduri Thora geleerd en was de Chazzan (voorganger) in de jesjiewa voor 15 jaar. En rabbijn Zaccai is degene die dit bekend maakt. Hij vertelde: "Rabbijn Kaduri zt"l heeft aan zijn chawroeta gezegd wanneer Mashieach zal komen: Av 5772 [een bron]. Ik vroeg: "Rabbi, wanneer zal Mashiach komen?" De rabbijn antwoordde met twee woorden בשנת תשע"ב, in het jaar 5772 [het huidige jaar]. Dit heeft hij twee maal herhaald. Ik was geschrokken van wat hij zei en ik ben direct de jesjiewa van rabbijn Kaduri gegaan en daar heb ik dit aan iedereen verteld. Iedereen was verrast. Ongeveer twee weken later toen rabbijn Kaduri in het ziekenhuis lag heb ik de rabbijn opnieuw gevraagd in welke maand en in welk jaar de Mashiach zal komen. En hij antwoordde mij de maand Av 5772. Hij heeft dit twee keer herhaald. Vanaf die dag vertel ik dit aan iedereen."

Ook rabbijn Fish schreef de Sod Hachasjmal. Hierin schrijft hij dat rabbijn Morgenstern (de schrijver van  het boek 'Jam Hachochma') ook zei dat de Verlossing tegen het einde van het jaar 5772 zal komen. Hij weet van een overlevering van  de Ga'on van Vilna dat dit de datum zal zijn. Ook de Ari Hakadosj heeft gezegd dat de Verlossing vanaf Av 5772 zal beginnen.

Het is leuk te weten dat Sefardisch en Asjkenazische rabbijnen de Verlossing tegen het einde van dit Joodse jaar tegemoet zien. Ook heb ik gehoord in de naam van Rabbijn Joseef Chaim Zakkai van de Kabbalistische Jesjiewa van ´Nachalat Jitschak`dat ook hij dit drie keer van Rabbijn Kaduri heeft gehoord dat Mashiach in de maand Av 5772 zal verschijnen. Laten we hopen dat dit zo zal zijn. Maar wat nou als het niet gebeurd en als wij langer moeten wachten? Heel eenvoudig dan wachten wij langer zoals de Maimonides geschreven heeft: "Ik geloof met een volledig vertrouwen, dat de Mashiach zal komen, ondanks het feit dat het lang duurt, ondanks alles zal ik elke dag op hem wachten".

*Toevoeging Devorah: Rav Kaduri's voorspellingen worden misbruikt
Rav Kaduri ZT"L heeft gezegd: " ירים העם ויוכיח שדברו ותורתו עומדים
[Jarim Ha’Am Weyokhiakh Shedvaro Wetorato Omdim"]. Wat betekent dit? "Hij zal de mensen verheffen en bewijzen dat zijn woord en de wet geldig zijn". Zelf heb ik de letters met rood onderstreept waar het nu allemaal omgaat:

Nu ga ik het spellen:
Joed-Heh-Waw-Sjin-Waw-Ajin. De Rav geeft de naam van Moshiach door de eerste letters van een Pasuk samen te voegen [acroniem] en dan krijg je de naam 'Jehoshua'.

Helaas, er zijn mensen die vinden deze naam sterk vergelijkbaar met een andere naam [Jezus/Jesjoa'a], en gaan [zoals op het filmpje] op zoek naar een validatie voor de eventuele rol voor de chr. messias in de toekomst.
Maar... Jehoshua is gewoon een traditionele Hebreeuwse naam dat wordt onterecht geassocieerd met 'Jesjoe'a'/Jezus [ישועה ; zoals je ziet een andere spelling dan wat de Rav gaf]. Jesjoe'a is namelijk geen naam, maar een zelfstandignaamwoord voor [de] verlossing; [ha]jesjoe'a.

Op de vraag aan twee talmidiem van Rav Kaduri ZT"L wat zij van het bovenstaande vonden, zeiden zij: “We have no idea how the Rabbi got to this name of the Messiah,” En dat is alles. Zij zijn geen christenen geworden. Zo ook geen andere talmiediem.

Rav Kanduri heeft pertinent niet de naam Jezus of Jesjoe'a onthuld en zelfs niet hiernaar gesuggereerd. Na de dood van Sharon zullen we het zien.

Pagina index:
Copyright © 2012 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.