27 Adar 5783 | 20 maart 2023
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Samen de komst van de Mashiach bespoedigen
Publicatiedatum: maandag 15 november 2004 Auteur: Redactie | 3.631 keer gelezen
Redactie, Mosjiach [Messias] »

Gisteren (februari 2004) was er een bijeenkomst gehad met Rav Brodman en dominee De Vreugd. Rav Brodman doet machtig mooi werk. Joden die spiritueel zoekende zijn, kunnen bij de rabbijn van Savyon terecht en hij wijst hen op hun Joodse roots en spiritualiteit van het Jodendom. Samen de komst van de Masjiach bespoedigen stond centraal.

Eén ding hebben Christenen die de Israëlische Profetie begrijpen en de Joden gemeen: de staat Israël is één van de grote tekenen in de toekomende einde der tijden. Ook zien beide groepen dat de weerstand tegen Israël toeneemt. Neem bijvoorbeeld de enquête die in Europa is gehouden met de vraagstelling wat mensen het meest bedreigend vinden voor de wereldvrede. Daaruit bleek dat 60 % van de Europeanen Israël als meest bedreigend ervaren en wij Nederlanders de hoogste score bleken te hebben met 70%. Daarbij werd ook het voorbeeld genoemd van de tragische gebeurtenissen in Madrid (terroristische aanslag) hoe daar in vele landen een paar minuten stilte werd gehouden om hierbij stil te staan. Dit wordt voor de Israëlieten niet wordt gedaan, terwijl het dodental dat zij tellen vanwege de vele terroristische aanslagen inmiddels oploopt naar de 1000 slachtoffers. Dit is toch zeker ook een paar minuten stilte waard.

Een ander overeenkomst die nog sterker staat: samen verwachten zij de komst van de Masjiach. In dit artikel is niet interessant wíe die komende Masjiach is. Wat nu centraal staat is de vraagstuk: hoe kunnen wij zijn komst bespoedigen? ´.

Pagina index:
Copyright © 2004 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2023 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.