15 Adar II 5784 | 24 februari 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Het buitenaards leven volgens de Lubavitcher Rebbe
Publicatiedatum: maandag 10 juni 2013 Auteur: Redactie | 3.718 keer gelezen
Chassidiem en Chassidoes, Redactie, Wetenschap, Leer van de Lubavitcher Rebbe »

Is er leven in de ruimte?

De Lubavitcher Rebbe wijst ons erop dat de Tora een melding maakt van leven op andere planeten. Door de Tora kunnen we zelfs iets van dat leven kennis kunnen nemen.

In Richteren 5:23 zingt profetes Devorah over de overwinning van Barak over Sisera. Dan zingt ze: "Vervloekt is Meroz, vervloekt zij bewoners, zegt de engel van G'd!"

Waar is Meroz en wie zijn de bewoners van Meroz? De Talmoed geeft hierover twee verklaringen. Een van die verklaringen is dat Meroz een ster of planeet is. De hemellichamen waren ook gekomen om de Israëlieten te helpen, zoals Devorah een vers eerder verklaarde: "Vanuit de hemelen vochten zij, de sterren in hun banen vochten tegen Sisera..." Deze ster, die de dominante ster van Sisera was, kwam hen niet te hulp, dus Generaal Barak bestrafte Meroz en haar bewoners.

Waren deze bewoners intelligent? De Tora definieert 'intelligentie' met de capaciteit om beslissingen vanuit een vrije wil te nemen. Vrije wil is alleen mogelijk wanneer de Tora aanwezig is, waardoor de Schepper Zijn schepselen meer dan één mogelijkheid biedt en vraagt dat zij een gepaste keuze maken.

Dus wanneer er intelligente levensvormen in het universum bestaat, dan zullen deze schepselen ook een Tora moeten hebben. Kan hun Tora anders zijn dan die van ons? Dat is onmogelijk, omdat de Tora Waarheid is. Er bestaan geen meerdere waarheden.

Zouden zij dezelfde Tora hebben als wij? Ook dat lijkt onmogelijk, omdat de Tora zichzelf in detail beschrijft dat zij op deze planeet werd onthuld waarbij zij een sterke invloed uitoefent hoe men een invulling aan haar moet geven.

Het lijkt dus dat, hoewel het heel goed mogelijk is er leven op andere planeten bestaat, het leven niet zo intelligent is op de manier die vergelijkbaar is met het menselijk leven en menselijk cultuur.

Dr Velvl Greene is een bioloog die in dienst was van de NASA om te bepalen of er leven was op Mars. Hij vroeg de Lubavitcher Rebbe of er iets was wat hij doen moest.

Hij antwoordde: "Dr. Greene, zoek naar het leven op Mars! Als je het daar niet vindt, zoek dan elders in het universum. Ook al zit je hier en zeg je dat er geen leven buiten ons leven op dit planeet bestaat, heb je de Schepper beperkt en dat is iets wat Zijn schepsels nooit mogen doen!"

Bron: Chabad.org

©Jodendom-online 2010

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.