12 Ijar 5784 | 20 mei 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Posek Rav Chaim Kanievsky sjlita: Het is een mitswa om allijah te doen!
Publicatiedatum: woensdag 25 maart 2015 Auteur: Door Yosef Rabin | Vertaald door Devorah | 1.774 keer gelezen
Rav Kanievsky, Maatschappij, Media_Halacha en Ethiek, Mitswes [geboden] doen, Media_samenleving, Chilloel Hasjem, onteren van Hasjem's Naam »
Zoals we allemaal weten, kiezen vele frum Jidden helaas om in balling te leven. Wat nog veel tragischer is, is dat deze frum Jidden onder druk van hun kinderen in balling blijven wonen. Deze voortzetting van de ballingschap is chilloel Hasjem, het ontheiligen van Hasjem's Naam.

Veel van deze frum Jidden proberen dit goed te praten door te beweren dat zij juist Hasjem's wil doen, omdat het geen echte mitswa zou zijn [om alijah te maken] of dat het verhuizen naar Israël hun vroom bestaan juist in gevaar zou brengen.

De wellicht grootse charedische rabbijn op dit moment is Rabbi Chaim Kanievsky sjlita en verklaarde duidelijk en ondubbelzinnig dat het een 'mitswa dioraita' - een Bijbels gebod - is om vandaag op te stijgen naar het Land Israël.

Als je me niet wilt geloven, bij deze de video.

Een hulp vraagt Rabbi Kanievsky: "Hij [wijzend naar de man die links zit] maakte 7 maanden geleden alijah. Hij vertelt dat in Lakewood [NY] veel mensen wensen om alijah te kunnen maken, maar dat dit erg moeilijk is. Anderen vertelden hem dat het verboden is om alijah te doen en moeten wachten totdat de Mosjiach komt. Zijn hun standpunten juist of moeten mensen vandaag alijah naar Israël maken?"
Rabbi Kanievsky antwoordt: "Het is een gebod om alijah naar Israël te maken."
Hulp vraagt Rabbi Kanievsky: "Geldt de een Bijbelse opdracht om alijah te maken ook vandaag?"
Rabbi Kanievsky antwoordt: "Ja."

Hier heb je het al. De Charedi Daat Tora heeft gesproken! Tot ziens!Bron: Arutz7

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.