28 Niesan 5784 | 06 mei 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Geschiedenis van mindfulness in de niet Joodse wereld
Publicatiedatum: donderdag 30 december 2021 Auteur: de redactie | 1.215 keer gelezen
Redactie, Gezondheid, psychologie en sport, Geloof en vertrouwen in Hasjem, Sjabbat, Tesjoeva [Inkeer], Moessar [ethiek], Leer van Rabbi Nachman, Hasjkove volgens de RaMCHaL »
Mindfulness-oefeningen zorgen ervoor dat de patiënten meer in het heden te zijn, zowel in aangename als in onaangename [pijn] momenten van het leven. Zij worden langzaam in staat om vrede te hebben met de fysieke pijn, waardoor het geen invloed meer heeft op andere gebieden van hun leven. Het populaire op mindfulness gebaseerde programma voor stressvermindering *MBSR verspreidde zich over de hele ziekenhuiswereld en heeft al meer dan 24000 mensen [in de VS] geholpen.

In het afgelopen veertig jaar is mindfulness uitgegroeid tot de reguliere wetenschap, waarbij onderzoek aantoont dat het kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan emotionele problemen te behandelen. Denk onder andere aan depressie, angst en woede. Het wordt ook gebruikt als een hulpmiddel om relaties en het werk te verbeteren, maar ook om atletische prestaties te verbeteren.

*Footnote: Mindfulness Based Stress Reduction [zie footnote link]. In het nederlands: AGSR- Aandacht Gerichte Stress Reductie. Het is een training in aandacht met als doel spanningsklachten te verminderen.

Pagina index:
Copyright © 2021 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.