15 Adar II 5784 | 24 februari 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israel moet zichzelf kunnen zijn; de weg naar Boven!
Publicatiedatum: dinsdag 22 december 2009 Auteur: Redactie | 2.281 keer gelezen
Redactie, Maatschappij, Antisemitisme binnenland, Antisemitisme buitenland, Valse beschuldigingen VN/EU/NGO's »

Zoals ieder mens anders is, is ieder land, ieder volk 'anders' ten aanzien van de rest. Iedereen is uniek en omdat wij mensen een vergaarbak van 6.000.000.000 verschillende individuen vormen, is het meer dan logisch dat volkeren en landen enkel en alleen gebaseerd zijn op de overeenkomstige kenmerken van een bepaalde groep.
Zoals iedereen zowel thuis en op zijn werk het recht heeft niet alleen fysiek veilig te zijn, heeft ieder individu ook het recht om op geestelijke vlak veilig te zijn. Dit recht eindigt waar de grens van het andermans recht begint. Zo eenvoudig is, zo eenvoudig zou dit ook op universeel niveau moeten zijn, want vanuit deze gedachtegoed is de VN na de Tweede Oorlog opgericht.
Zoals iedereen weet is de VN vanuit de Volkerenbond - deze nav de Eerste Wereld Oorlog op basis van het Verdrag van Versailles in 1919 - in 1946-1947 opgericht toen de Tweede Wereld Oorlog beëindigd werd. Dit met de eigenlijke boodschap dat 'dit' nooit meer mag gebeuren. 'Dit' heeft een extra lading door het systematisch afslachten van > 6.000.000 Joden. 'Dit' is de lichamelijke en geestelijke ONveiligheid van individuele Joden. Maar naast die >6.000.000 Joodse zielen, was de veiligheid van zigeuners, homoseksuelen en gehandicapten verre van gewaarborgd, waardoor je tussen als die Joodse slachtoffers ook deze hulpeloze mensen aantrof. Dit alles terwijl de wereld het wist maar in de eerste instantie geen vinger heeft uitgestoken. VS heeft het zelfs voor elkaar gekregen om Duitsland te bombarderen, maar niet de concentratiekampen waar de ovens met lijken nog letterlijk vol op in bedrijf was! Zij wisten het, en dat is een publieksgeheim waar niemand liever niet over praat.
Beide organisaties, zowel de Volkerenbond als de VN hadden dus de intentie om via een supranationale organisatie 'een einde aan alle oorlogen' te maken en mijn pleit voor geestelijke en lichamelijk veiligheid van iedere wereldburger (liefst OOK de dieren!!!) te willen waarborgen. En nu lieg ik! Die intenties lagen daar niet.

Een falend orgaan dat ons te veel geld en te veel levens kost!
Naar mijn idee heeft de VN tot op heden in haar taken gefaald. Naast dat zij geen vinger naar Dafur heeft uitgestoken, is de VN als jaren bezig Israel te bashen op álle fronten waardoor je wel erg naïef bent wanneer je zou stellen dat de VN niet antisemitistisch is. De Goldstone Rapport is het duidelijke bewijs. Dit gaat ver. Juist om te voorkomen dat een staat zoals Nazi Duitsland een gevaar voor de Joden kan vormen, laat de VN op dit moment Iran ook dit weekend haar dreigementen naar Israel gelden: "wij zullen er voor zorgen dat wij in staat zijn het centrum van Tel Aviv plat te bombarderen", was de boodschap tijdens afgelopen Sjabbes uit Teheran. Deze woorden zijn overeenkomstig met Hitler in 1933. Een de wereld? De wereld deed niets. Nu ook niet, wetende dat Iran niet bluft. Ondertussen bashed zowel het Westen als de VN Israel om haar verdediging tégen de terroristische Fatach-beweging (lees als je zin hebt ook de links onder aan het artikel), Chamas en Chizbolla. Ondertussen ben ik ook een beetje de dupe van Chamas en co. geweest toen ik graag met Soekkos de priesterzegen op de Kotel wilde bijwonen.

De leugens stromen de wereld binnen en soms vraag ik me af of iedereen goed snik is. Ik zie dat de VN haar boekje te vaak en te veelvuldig te buiten gaat wanneer wij haar doelstellingen nog eens nader bestuderen:

 • controleren op mensenrechten (China en VS mogen doen en laten wat zij willen, is er informeel afgesproken),
 • uitbannen van armoede en hongersnoden (30% van de Joodse kindertjes die zonder eten naar school moeten, worden niet in dit plan opgenomen), 
 • wereldwijde basiseducatie (natuurlijk mogen de Palestijnen hun kindere
  verplicht Mein Kampf van Hitler op onze Europese belastinggelden verplichten te lezen),
 • gelijkwaardigheid tussen man en vrouw,
 • kindersterfte tegengaan,
 • tegengaan van moedersterfte, 
 • uitbannen van levensbedreigende ziekten, 
 • verzekeren van een duurzame omgeving (Gaza werd - zoals je op tv kon zien - in een fantastische staat opgeleverd. Complete infrastructuur en bedrijven kregen zij gratis mee), 
 • ontwikkelen van een wereldwijde samenwerking voor ontwikkeling.
 • Binnen haar rol voor mondiale maatschappelijke activiteiten, vergeet de VN dat ook Israel aanspraak mag maken op de rechten van de burgers (in dit geval dus veiligheid) van de lidstaten. Men heeft geen vinger uitgestoken wanneer Israel weer aangevallen wordt door óf officiële (Islamitische) Staten óf door terroristische organisaties vanuit Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte. Hoezo ingesloten?terroristische organisaties vanuit Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte. Hoezo ingesloten?

Ook schurkenstaten deed hun intrede in de VN
En vind je het gek dat Israel dagelijks jaar in en jaar uit door de VN gebashed wordt? Naast dat ik weinig vertrouwen in het Westen heb en zij hun olie voor de veiligheid van Israel stelt, wordt mijn analyse bevestigd met het feit dat ook schurkenstaten inmiddels intrede in de VN hebben gedaan. Moet ik vertrouwen hebben in staten zoals Afghanistan, Albanië, Algerije, Chili, Cuba, Irak, Iran, Jemen, Jordanië, Libanon, Libië, Rusland, Saoedi-Arabië, Venezuela, Verenigde Arabische Emiraten, VS, Noord-Korea, en alle andere landen die vergeten ben maar veel op hun kerfstok hebben? Ja ook de VS heb ik genoemd, want de VS heeft de arrogantie te denken dat zij dictators in de zadel mogen werken, om vervolgens hen weer uit het zadel te werken en zo de landen overhoop te halen en dat allemaal ten baten van de olie en de wapenindustrie. Denk hier aan Nazi Duitsland, Afghanistan en Irak. Maar zij hebben met het oog op de wereldwijde beoogde wereldvrede een behoorlijke scheve schaat gereden. Maar iedereen zwijgt over deze harde feiten en bashed Israel, die zich enkel en alleen wilt verdedigen, om haar vermeende agressie naar Palestijnen. Kinderen van Palestijnen worden - terecht- door UNICEF gesteund. Kinderen van Israel moeten - onterecht - zichzelf maar zien te redden. En ondertussen maakt ook de VS zich op om een openlijke vijand van Israel te worden.

Wat ook dubieus is, is zijn de staten die binnen de VN een observerende status hebben en wel het... Vaticaan ... en Palestina. Ik weet eerlijk gezegd niet waar Palestina ligt, dan alleen Jordanië .Daarnaast liggen er duidelijke afspraken dat de staat voor de Palestijnen wordt opgericht in samenspraak met Israel. Ondertussen heeft Israel zo vaak de mooiste aanbiedingen aan de Palestijnen gedaan en zij hebben de afgelopen decennia deze structureel en systematisch afgewezen. Dit heeft president Peres op een hele heldere manier aan de media uitgelegd en in feite de wereld aan deze feiten herinnerd. Exact wat Premier Natanyahu begin deze zomer gedaan heeft. Het is toch mesjogge dat ik dit blijf ventileren middels mijn weblog? Al zou er maar één van de lezers "EUREKA, ik weet het weer" roepen en weer voor de harde feiten boven de zachte toespelingen waar je je vinger niet achter kan leggen kiest, dan heb ik mijn doel bereikt. Maar ondertussen krijgt de wereldpolitiek en de media alle kansen om de geschiedenis voor onze ogen regelrecht te vervalsen.

1   |   2      »      
Copyright © 2009 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.