15 Siewan 5784 | 19 juni 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Gilad Shalit vrij - 1 voor 1027
Publicatiedatum: dinsdag 18 oktober 2011 Auteur: | 1.869 keer gelezen
Gilad Shalit, Lea Farkash, Gevangenenruil, kidnapping »
1 leven voor 1027 anderen (levens)?

Het kan dus wel – het is pure wiskunde, dit betekent dat elke gevangen terrorist 1/1027ste waard is van het leven van een jood, een Israëli.
Deze berekening is niet 'politiek correct' in een wereld die in de gelijkheid van de mens wil geloven... en vooral als het gaat om Israël en de Palestijnen.

Vandaag vieren de Palestijnen de 'overwinning' – ongeacht wat er gebeurd, vieren de Palestijnen 'de overwinning'.
Prima wat mij betreft.

Ik persoonlijk voel mij blij en gelukkig om in een land te leven dat bereid is 1027 terroristen en moordenaars te ruilen voor een joodse neshomme (ziel).
Ja, ik ben bang voor de toekomst dat er nog veel meer ontvoeringen en aanvallen zullen komen - natuurlijk ben ik bang. Maar vandaag, zet ik alles opzij en ga ik G'd danken ik in Israël woon. Een land waar ze moordenaars laten gaan om Gilad Shalit te redden.

Ik ben G'd intens dankbaar dat ik niet in een maatschappij leef waar ze uitbundig zullen feestvieren voor de terugkeer van terroristen en moordenaars. En ik ben intens dankbaar dat deze bloeddorstige terroristen niet meer in mijn land zijn en mijn land gereinigd wordt van de vuiligheid van deze moordenaars. Nee, niet allen - maar de meesten van de 1027 gaan naar Gaza, Syrië, Turkije en Qatar en de lucht die ik adem is nu veel schoner nu deze moordenaars weg zijn.

Wij zijn niet instaat deze mensen te straffen voor het bloed dat zij aan hun handen hebben. Maar G'd zal het bloed wreken van de 600 onschuldige mannen, vrouwen, kinderen en babies. G'd zal deze mensen herinneren en deze 1027 mensen vervloeken. Nee, ik wil vandaag zeker geen Palestijn zijn. Hun helden zijn terroristen en moordenaars en hun misdaden zullen uitgebreid gevierd worden.

Vandaag vieren wij iets anders. Wij vieren de terugkeer van Gilad Shalit.
Wij vieren dat wij geen maatschappij zijn waar terroristen en moordenaars de nationale helden zijn. Wij zullen onze slachtoffers nooit vergeten, alle weduwen, wezen en gewonden van hun gruwelijke daden. Wij vieren feest met pijn in ons hart. Het is de pijn voor de slachtoffers van deze terroristen.

Jiddishe Mamme - met pijn in mijn hart.

©Jiddishe Mamme 2011

Copyright © 2011 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.