25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
De kijk van de Tora op homohuwelijk
Publicatiedatum: donderdag 30 mei 2013 Auteur: Rabbijn prof. Efraim Sprecher | Vertaling: Devorah | 2.928 keer gelezen
Halacha, Rabbi Sprecher, [Im]moraliteit »

Met de Gay Parades gepland in deze zomer in Tel Aviv en Jeruzalem, kan dit artikel niet politiek correct geschreven worden. De Meiri zegt namelijk op de Misjna in Avot 5:20: "Men moet er altijd naar streven naar waarborging,  het spreken van de waarheid en degene betwisten die het probeert te corrumperen. Dit omdat de waarheid niemand vreest.”

De Tora [Wajjiqra/Ex. 18:22] beschouwt homoseksualiteit als een 'toevah' [een gruwel], een halsmisdaad zo gruwelijk als incest en het hebben van seksuele relaties met dieren dat met de dood bestraft wordt [Wajjiqra 20:13]. Zoals de Tora zegt: "Je zult geen gemeenschap hebben met een man zoals een vrouw, het is een gruwel", "en jij zult jezelf niet verontreinigen door gemeenschap hebben met een dier", "en het land zelf werd bezoedeld door deze daden, ... en het land zelf spuwt haar inwoners uit... en degene die iets van deze gruwelijkheden doet, zal ontworteld worden vanuit het midden van hun volk. Daarom, let op dat je niets van deze gruweldaden doet die gedaan zijn door de mensen voor jullie, en raak niet verontreinigd door hen, ik ben Hasjem, je G'd."

De Tora zegt ook: "En een man die ligt met een andere man als met een vrouw, zij hebben beiden een gruwel begaan, zij moeten ter dood gebracht worden, hun bloedschuld komt door hen zelf" [Wajjiqra/Ex. 20:13]. Het Jodendom ziet fysieke relaties tussen leden van hetzelfde geslacht als een perversie van de natuur en van het G'ddelijke beeld. G'd schiep Adam en Eve en niet Adam en Steve.

Het fenomeen 'homohuwelijk' is niet nieuw. De RaMBaM schrijft in Issurei Biah, hfst. 21 [Wetten over de verboden betrekkingen] over de verdorvenheid en de immoraliteit van het Oude Egypte. "Een man trouwde met een man en een vrouw trouwde met een vrouw." Het instituut van synagoges voor homoseksuelen is, ondanks hun recente ontwikkeling, een weerspiegeling van de eeuwenoude wens van Joden naar een vorm van tesjoeva [inkeer] te doen voor immoreel gedrag. Deze misleide Joden proberen hiermee hun geweten te sussen en willen hiermee hun schuldgevoel en schaamte voor hun manier van leven die door de Tora als degenererend, weerzinwekkend en een gruwel beschouwd, niet onder ogen zien.

Homoseksuelen zijn niet minder in strijd met de Halacha dan degene niet zich schuldig maakt aan incest of overspel. Je ermee in te stemmen met de organisatie die 'gay'-groepen afzonderen onder Joodse auspiciën, heeft moreel of halachisch geen enkele zin, zoals het toestaan van het stichten van synagogen of Joodse groepen die inspelen op incestdaders en echtbrekers. Het is zo onlogisch, omdat deze zogenaamde religieuze auspiciën de homoseksuelen nieuwe partners laat uitkiezen en hen aanmoedigen te blijven zondigen in plaats van het zoeken naar hulp.

©Rabbi prof. Sprecher 2013

Copyright © 2013 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.