17 Niesan 5784 | 25 april 2024
Artikelen
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Deel 2 redenen van Corona: Corona brengt geoela, verlossing
Publicatiedatum: woensdag 01 april 2020 Auteur: de redactie | 2.107 keer gelezen
Redactie, Dieren en natuur, Einde der Tijden, Moessar [ethiek], Corona »
Hasjem gebruikt Corona om de verlossing over de hele wereld te brengen [bron].
Dit coronavirus is een noodzakelijke voorloper van verlossing. Vóór de geoela is er tikkoen nodig. Tikkoen is het proces van rectificatie. Het doel van dat proces is Hasjem terugbrengen in deze wereld en interactie met Hem hebben in plaats ons - Jood en niet Jood - te richten op carrière, mooie vakanties, buitensporig voedsel en dergelijke.
De belangrijkste manier om dit te doen is door middel van mitswot, geboden. Voor de Joden zijn dat dus 613 wetten en voor de niet Joden Zeven. Zodra mensen het verzaken van het doen van de mitswot, dan geeft Hasjem ons nog de mogelijkheid om tesjoeva te doen, dat is tot inkeer komen met de intentie beter je best te doen. Doen wij die tesjoeva niet, dan heeft Hasjem nog een derde mogelijkheid en dat is het brengen van jissoeriem - het lijden in alle vormen. Deze drie middelen - doen van mitswot, tesjoeva en jissoeriem, brengen de verlossing.

Corona is jissoeriem.
Pagina index:
Copyright © 2020 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.