15 Siewan 5784 | 21 juni 2024
Dossiers
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Dossiers / Media
Media_antisemitisme
Het antisemitisme kenmerkt zich door een vijandige houding en vooroordelen jegens Joden zowel op hun etniciteit en/of religie. Hoewel omstreden, zijn er meningen dat antizionisme de moderne versie is van het oude antisemitisme. Dit wordt beargumenteerd met doordat veel mensen Joden ontzeggen van een eigen thuisland, terwijl ook andere opties buiten Israel voor beide partijen onbespreekbaar is. In dit dossier artikels die ook video's bevatten.
Media_feest en gedenkdagen
De Joodse feestdagen, die seizoensgebonden zijn, vormen samen de cyclus van het Joodse jaar. In dit dossier worden de feestdagen op mp3 of video besproken.
Media_geschiedenis
De Joodse geschiedenis kun je vanuit twee standpunten belichten: vanuit een maatschappelijk perspectief of vanuit het standpunt van de Tora. In dit dossier wordt met name het perspectief vanuit de Tora belicht middels artikels die ondersteunt worden met mp3 of video.
Media_Halacha en Ethiek
Halacha ['het pad' of 'de manier van lopen/gaan'] is de Joodse Wet gebaseerd op de Tora en rabbinale wetgeving. Het is tevens de grens tussen het Jodendom en alles wat er buiten valt. Ook de Joodse ethiek, ook wel moessar genoemd, wordt hier besproken ondersteunt met mp3 of video. Eveneens sjioeriem met deze extentie zijn in dit dossier te vinden.
Media_Hasjkafa
Hasjkafa is een visie op het leven: wat het leven betekent, wat de waarde ervan is en hoe het geleefd moet worden. Hasjkafah [ hasjkofe ] is term die op filosofie lijkt, alhoewel filosofie vooral een gerichte levensbeschouwelijke activiteit op rationele grondslag is. Hasjkafah kan ook een minder rationele basis hebben. In dit dossier artikels en sjioeriem die ondersteund worden met mp3 en video's.
Media_Politiek
Dit dossier bevast nieuwsberichten, voornamelijk uit Israel, die ondersteund worden met Youtubevideo's.
Media_wetenschap
Israël is een moderne, seculiere high-tech staat waar wetenschap een grote rol speelt. Maar ook in het Jodendom is wetenschap niet los te koppelen. Dit dossier bevat wetenschappelijke artikels met name vanuit het standpunt van de Tora. Deze zijn ondersteund met mp3 of video, maar er staan ook een aantal sjioeriem tussen.
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.