12 Kislew 5783 | 06 december 2022
Mededelingen
Laatste artikelen
Is er niets meer voor je dieren op het veld? Haal die vruchten uit je ijskast en leg ze op straat

Op een zonnige namiddag in de zeer orthodoxe plaats Bne Berak – nabij Tel Aviv – kunt u op een gegeven moment allerlei vrome mannen, vrouwen en kinderen met de halve ijskast aan vruchten naar buiten zien komen. Zij leggen de vruchten op straat, roepen een aantal mensen bij elkaar, verklaren de vruchten als eigenaarloos, waarna iedereen, die er inmiddels naar toe gesneld is, de vruchten mag oppakken en mee naar huis mag nemen. Milieu- en diervriendelijke gedachte Deze...

Uitgelicht dossier
Burgerschild
Bewapende terroristen gebruiken menselijke schilden tegen de IDF. Het meest bekende voorbeeld van Chamas is Israël aanvallen vanuit een VN-school vol burgers. De menselijke schilden worden hierdoor burgerslachtoffers, met de hoop dat de pers in genoeg herrie maakt zodat de publieke opinie...
Publicisten
Sjabbat
Parasja:
Aanvangstijd:
Eindtijd:
Jom Hazikaron

6 december 1348:
Joden van Lindau werden vervolgd omdat zij de schuld kregen van de Pest. Alle joden werden doodgeslagen of levend verbrand.

6 december 1920:
Pogrom in Voltsjkii waar het Oekraïense Leger van Petjoera joden vervolgden. 6 joden verloren hun leven en 3 raakten ernstig verwond.

6 december 1940:
300 joden in Mlawa werden door de nazi’s opgepakt en gedeporteerd naar diverse verzamelkampen.

6 december 1941:
8000 joodse vrouwen, kinderen en bejaarden werden van het getto van Riga naar een bos in de buurt gebracht en door de SS uitgemoord.

6 december 1942:
1500 inwoners van het getto van Nowy Dwor Mazowiecki werden door de SS weggevoerd naar Auschwitz.

6 december 1943:
212 Italiaanse joden werden vanuit Milaan en Verona getransporteerd naar Auschwitz.

Pasoek
BT Pesachim 50a, 119b; Megilla 11a; Sjabbat 89b; Moed Katan 28b en BT Ta' aniet 31a
"Le'atid Lavo", in de nabije toekomst: •zal G’d Jeroesjalajiem uitbreiden •zal geen natie meer over de Joden heersen •zal door verdiensten van Jitzak een feest van G’d voor de rechtvaardigen plaatsvinden. •zullen de Joden voor berisping tot G’d wenden, in plaats van naar de patriachen. •zal de dood worden opgeslokt •zal er een cirkel van de rechtvaardigen in de Tuin van Eden zijn en G’d zal onder hen wonen, zo duidelijk dat ieder van hen zich tot Hem richten kan.
Informatie
Artikelen: 1.435
Dossiers: 255
Aantal bezoekers
Vandaag: 8
Deze maand: 8.367
Dit jaar: 76.108
Totaal: 3.732.521
Vanaf 5 januari 2003
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.