15 Adar II 5784 | 22 februari 2024
Mededelingen
Laatste artikelen
Elon Musk en bci, een brain-computer-interface

Elon Musk heeft een bci, een brain-computer-interface, geïmplanteerd in een mens die hem verbindt met de computer en het internet. Hoe kijkt het Jodendom hier tegenaan? Neurowonderen en de nieuwe dimensies met Messiaans vleugje. Beangstigend en ontzagwekkend tegelijkertijd. De wereld wordt met de dag kleiner. We worden steeds meer met elkaar geconfronteerd. Gevangen in de plaats en tijd Toen G’d de wereld schiep, creëerde hij naast licht ook de begrippen plaats en...

Uitgelicht dossier
Overzicht Aanslagen
In de twintig jaar voor de Oslo akkoorden werden 415 Israëli’s gedood door terreur. In de twintig jaar na de Oslo akkoorden waren dat er 1.452 [ bron ]. Het algehele terroristische arsenaal vanuit Gaza, Libanon en Syrie vlak na Cast Lead dat op Israel is gericht bedroeg in maart 2009...
Publicisten
Sjabbat
Parasja:
Aanvangstijd:
Eindtijd:
Jom Hazikaron

22 februari 1349:
De joden in de Zwitserse stad Zürich werden getroffen door een vervolging die verband hield met de Zwarte Dood (de Pest). Het gemeentebestuur had aanvankelijk getracht, de joden in bescherming te nemen maar moesten ten slotte aan de eisen van de bevolking toegeven waarna de joden van Zürich op de brandstapel om het leven werden gebracht.

22 februari 1941:
In antwoord op het aanhoudende tumult en het verzet van de Amsterdamse joden tegen de nazi’s sloten dezen de joodse wijk hermtisch van de buitenwereld af./ 400 joden werden op staat opgepakt en weggevoerd naar Buchenwald en van daar naar Mauthausen waar ze allen, op 2 of 3 na, om het leven komen.

22 februari 1943:
Een ongeluk waarbij een Oekraïner door toedoen van een jood gewond raakte had dat tot gevolg dat de gehele joodse gemeenschap van Stanislawow door SS en Oekraïense politie werd uitgeroeid. 10.000 joden werden op de joodse begraafplaats van de stad doodgeschoten. Een joodse verzetbeweging onder leiding van Oskar Friedländer en Auda Luft zette de strijd tegen de nazi’s voort. Deportatie van 3500 joden van Jedrzejow, woj. Kielce, naar het vernietigingskamp Treblinka.

22 februari 1944:
In Auschwitz arriveerde een transport van 462 joden ui Fossoli bij Modena in Noord-Italië. Na aankomst werden zij door vergassing om het leven gebracht.

Pasoek
Barechot 20a
G'd doet geen wonderen als dit iemands vrije wil zal beïnvloeden
Informatie
Artikelen: 1.470
Dossiers: 255
Aantal bezoekers
Vandaag: 3.176
Deze maand: 13.205
Dit jaar: 20.710
Totaal: 3.883.411
Vanaf 5 januari 2003
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.