2 Adar 5780 | 27 februari 2020
Mededelingen
Het Messiaans Proces: President Trump, de VN en Gog Oemagog.

Waar staan we nu?

Alles gaat in een snel tempo aan ons voorbij. Zo had de VS eerst een president met een islamitische achtergrond en nu hebben zij een christelijke president met een Joodse dochter en kleinkinderen met openlijke liefde voor het Jodendom en Israël.  

Ondertussen is de Verenigde Naties Erets Jisrael aan het relabeling tot een islamitisch land. Vladimir Poetin heeft actieve strijdkrachten in Syrië geplaatst, PM Netanyahu wordt van alle kanten - zowel binnen als buiten Israël - aangevallen en de Joodse gemeenschap van Amona wordt vernietigd. En dan is er de gevaarlijke en controversiële islamitische emigratie naar het Westen.  

Wordt er nu op dit moment het podium vastgelegd voor het Messiaanse tijdperk?  

Lees HIER verder.

Laatste artikelen
Het ontleden van de ziel en de heiligheid van Erets Jisrael

Fotocredits: Deut.34 Xanten Bijbel 1294, New York Public Library Stel je nu eens voor dat wij in staat zouden zijn om ziel te kunnen ontleden. Wat zouden we dan van binnen ontdekken? Wat zou een microscopisch onderzoek ons over de ziel onthullen? Wat zijn de componenten van een ziel? Wat zijn de atomen? Wanneer we in staat zouden zijn om met een krachtige lens de anatomie van de ziel te kunnen onderzoeken, komt de eerste letter van het alfabet de Alef in beeld. Vervolgens zouden wij...

Uitgelicht dossier
Verspieders
Als G'd ergens niet van houdt dan is het kwaadsprekerij over Zijn Land. Toen tien van de verspieders - meragliem - naast hun verslaglegging hun ongezouten mening gaven, ontstond een groot probleem. Dat de meragliem op pad gingen om het Land te verkennen, was op initiatief van het volk dat...
Publicisten
Sjabbat
Parasja:
Troema
Aanvangstijd:
28 feb: 17:55 uur
Eindtijd:
29 feb: 19:05 uur
Jom Hazikaron

27 februari 1919:
In stad Ananjev in de huidige Oekrainse oblast Odessa richtte het leger van Petljoera een pogrom aan die aan 14 joden het leven kostte.

27 februari 1942:
In de toen Poolse stad Wlodzimierz (VladimirVolynski Oekraine) werden 250 joden opgepakt. Onder het voorwendsel dat zij er dwangarbeid zouden moeten verrichten, werden zij weggevoerd naar Kiëv. Er is nooit meer iets van hen vernomen.

27 februari 1943:
Joden die werkzaam waren geweest in de oorlogindustrie in Berlijn werden die dag weggevoerd naar Auschwitz.

Pasoek
BT Berachot 17a
Iemands bedoeling om G'ds Wil te doen moet voor de Hemel zijn. Wie de praktijken voor een ander reden doet, zou beter af zijn als hij niet geschapen zou zijn.
Informatie
Artikelen: 1.285
Nieuwsberichten: 3.115
Dossiers: 254
Aantal bezoekers
Vandaag: 43
Deze maand: 19.896
Dit jaar: 52.603
Totaal: 3.376.119
Vanaf 5 januari 2003
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2020 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.