20 Adar 5784 | 28 maart 2024
Mededelingen
Laatste artikelen
Elon Musk en bci, een brain-computer-interface

Elon Musk heeft een bci, een brain-computer-interface, geïmplanteerd in een mens die hem verbindt met de computer en het internet. Hoe kijkt het Jodendom hier tegenaan? Neurowonderen en de nieuwe dimensies met Messiaans vleugje. Beangstigend en ontzagwekkend tegelijkertijd. De wereld wordt met de dag kleiner. We worden steeds meer met elkaar geconfronteerd. Gevangen in de plaats en tijd Toen G’d de wereld schiep, creëerde hij naast licht ook de begrippen plaats en...

Uitgelicht dossier
Maatschappij
Israël is een moderne, seculiere high-tech staat. Het is een multiculturele smeltkroes waar iedereen van een ultieme vrijheid geniet. Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten en daarom ook altijd in staat van oorlog met de omringende islamitische landen.
Publicisten
Sjabbat
Parasja:
Aanvangstijd:
Eindtijd:
Jom Hazikaron

28 maart 1942:
1500 joodse inwoners van Drohobycz (Oekraine) gedeporteerd naar de verniet8ingskamp Belzec; niemand overleefde deze ramp.

28 maart 1944:
Vertrek van een transport uit Risiera di San Sabba bij Triëst, het enige Duitse kamp op Italiaanse bodem, bestemd voor vernietigingkamp Auschwitz. Bij dit transport waren 25 zieken uit een joods bejaardentehuis in Triëst gevoegd. 600 joden uit Boryslaw (Okeraine) weggevoerd naar het kamp Plaszow bij Krakow; vandaar zouden zij worden overgebracht naar Auschwitz.

Pasoek
Misjna Pirke Avot 3:5
Rabbi Nechoenja ben ha-Kana: Ieder die het juk van de Tora op zich neemt, van hem neemt men het juk van de Koninklijke waardigheid en het juk van aardse bezigheden af; maar ieder die zich losmaakt van het juk van de Tora, draagt men het juk van de Koninklijke waardigheid en van de aardse bezigheden op
Informatie
Artikelen: 1.470
Dossiers: 255
Aantal bezoekers
Vandaag: 169
Deze maand: 6.709
Dit jaar: 38.000
Totaal: 3.900.701
Vanaf 5 januari 2003
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2024 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.